Παρασκευή 8 Απριλίου 2011



Γεια σας και πάλι

Απόψε θα σας παρουσιάσω μια ανακοίνωση της apple που ήρθε να ταράξει τα νερά στον χώρο των υπολογιστών.

Συγκεκριμένα η εταιρία ανακοινώσε ότι δουλεύει πάνω σε μια νέα τεχνολογία που θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο οι υπολογιστές μας και όλες οι περιφερικές τους συσκευές συνδέονταν μεταξύ τους μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα η τεχνολογία «LightPeak» όπως ονομάζεται θα προσφέρει μεγάλες ευκολίες σε όλους τους χρήστες τόσο από άποψη ταχύτητας , αφού όχι μονό θα λειτουργεί με ταχύτητες της τάξης του αστρονομικού 10Gbit(1,25GByte) ανά δευτερόλεπτο αλλά θα μπορεί να το κάνει και αμφίδρομα ανά πάσα στιγμή χωρίς να περιορίζεται η ταχύτητα μεταφοράς.

Επίσης το άλλο τεράστιο πλεονέκτημα μιας τέτοιας τεχνολογίας είναι ότι θα μπορούν να συνδεθούν κατ αυτόν τον τρόπο όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα και τα καλώδια τους ήταν το μόνιμο πρόβλημα.

Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς σκέπτονται καλά και με to usb έτσι δεν έγινε;

Το «LightPeak» είναι αρκετά πιο μπροστά ακόμα και από το usb3.0 και σε ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και σε ευχρηστία αφού θα μπορούν να συνδεθούν μέσω αυτού οθόνη, πολυκάναλος ήχος, πληκτρολόγιο / ποντίκι, εκτυπωτής, κινητό τηλέφωνο, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, διασύνδεση υπολογιστών μεταξύ τους σε τοπικό δίκτυο, με λίγα λόγια σχεδόν οποιουδήποτε τύπου συσκευή μπορεί να συνδεθεί μέσω LightPeak.

Οι δυνατότητες είναι πολλές και μακάρι να το δούμε σύντομα στα pc μας γιατί πραγματικά τους βαρέθηκα όλους αυτούς τους διαφορετικούς τύπους καλωδίων που μας δυσκολεύουν την ζωή.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο: http://www.youtube.com/watch?v=khPx1dEIPnA

Γιώργος Θωμάς