Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πως δημιουργώ επαγγελματική ιστοσελίδα στο Facebook


Πώς δημιουργώ επαγγελματική σελίδα στο Facebook

Για να φτιάξουμε μια επαγγελματική σελίδα, πρέπει πρώτα να έχουμε απαραιτήτως ένα προσωπικό προφίλ και να έχουμε συνδεθεί σε αυτό.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στη διεύθυνση https://www.facebook.com/pages/create/.
To σύνδεσμο για αυτή τη διεύθυνση θα τον βρούμε και στην αρχική μας σελίδα του Facebook.

Επιλογή κατηγορίας

To Facebook θα μας ζητήσει να επιλέξουμε την κατηγορία της σελίδας που θέλουμε να φτιάξουμε.

Αν θέλουμε να εκπροσωπήσουμε ένα κατάστημα λιανικής, η καλύτερη λύση είναι η "Τοπική επιχείρηση ή τοποθεσία".

Αν θέλουμε μια επαγγελματική σελίδα Facebook για μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών, επιλέγουμε το "Εταιρεία, επιχείρηση ή οργανισμός".

Αν έχουμε μια ιστοσελίδα, πηγαίνουμε στην "Εμπορική επωνυμία ή προϊόν".

Κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη ενότητα, θα μας ζητηθούν κάποιες πληροφορίες, όπως η κατηγορία της επιχείρησης, και φυσικά το όνομά της.

Σε αυτό το σημείο επίσης μπορούμε να διαβάσουμε τους όρους χρήσης των σελίδων του Facebook, ώστε να γνωρίζουμε τους κανόνες σχετικά με τη σελίδα, από το όνομα μέχρι την ορθή διαχείριση και προώθηση.

Αυτά τα νομικά είναι συνήθως δυσνόητα και ανιαρά, αλλά εφόσον πρόκειται να επενδύσουμε χρόνο ή και χρήματα για την προώθηση σε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook, καλό είναι να γνωρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας.
Πληροφορίες σελίδας

Κάνοντας κλικ στο "Ξεκίνημα", θα μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε κάποια στοιχεία για τη σελίδα μας.

Ενώ μπορούμε να παραλείψουμε αυτή τη διαδικασία, καλό είναι να συμπληρώσουμε όλα τα πεδία, για την ενημέρωση των θαυμαστών της σελίδας.

Το βήμα που μπορούμε να παραλείψουμε είναι το τέταρτο, καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να θελήσουμε να προωθήσουμε την επιχείρησή μας μέσω πληρωμένης προώθησης.

Μετά από αυτό, η επαγγελματική σελίδα στο Facebook είναι έτοιμη. Την πρώτη φορά που θα μπούμε, το Facebook μας δίνει ένα μικρό tour για τις δυνατότητες της σελίδας.
Ρυθμίσεις επαγγελματικής σελίδας στο Facebook

Ένας σημαντικός τομέας μετά τη δημιουργία της σελίδας είναι η ενότητα των ρυθμίσεων, την οποία έχουμε πρόσβαση από το αντίστοιχο κουμπί στην κορυφή.

Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε αν η σελίδα θα είναι δημοσιευμένη ή αν θα τη βλέπουμε μόνο εμείς σαν διαχειριστές, αν θα υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τη χώρα και την ηλικία, αν θα μπορεί η σελίδα να δέχεται προσωπικά μηνύματα κλπ.

Από τις ρυθμίσεις αυτές μπορούμε αν θέλουμε και να διαγράψουμε εντελώς τη σελίδα.

Επίσης, αν θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στις πληροφορίες ή να προσθέσουμε ακόμα περισσότερα στοιχεία για την επιχείρησή μας, αρκεί να πάμε στην αντίστοιχη ενότητα "Πληροφορίες Σελίδας".

Να σημειωθεί πως όταν η σελίδα μας είναι καινούρια, μπορούμε να της αλλάξουμε εντελώς το όνομα, εφόσον έχει λιγότερα από 200 likes. Μετά τα 200 likes, θα πρέπει να κάνουμε αίτηση στο Facebook για αλλαγή, και θα γίνει μόνο εφόσον την εγκρίνουν.

Τέλος, αν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλα άτομα στους διαχειριστές της σελίδας, μπορούμε να το κάνουμε από την ενότητα "Ρόλοι".

Εκτός από τον "επιμελητή" υπάρχουν και άλλες βαθμίδες διαχειριστών με διάφορα δικαιώματα πάνω στη σελίδα και τις ρυθμίσεις της.

Καλό είναι να διαβάσουμε τι δικαιώματα έχει η κάθε βαθμίδα πριν ορίσουμε κάποιο χρήστη σε αυτή.
Στατιστικά στοιχεία
Όταν η επαγγελματική σελίδα στο Facebook ξεπεράσει τα 100 Likes, αρχίζουν πλέον να εμφανίζονται στατιστικά στοιχεία.

Εδώ θα βρούμε πόση απήχηση και τι αποτελέσματα είχαν οι δημοσιεύσεις μας...

...αναλυτικά στοιχεία για τα νέα likes στη σελίδα...

...το πόσο αυξάνονται οι μειώνονται τα likes, τα σχόλια, και οι κοινοποιήσεις στις δημοσιεύσεις...

...την γενική επισκεψιμότητα στην σελίδα...

...το ποιες ώρες είναι online οι θαυμαστές της σελίδας, για να προγραμματίζουμε αναλόγως τις δημοσιεύσεις μας...

...και, τέλος, στατιστικά στοιχεία για τους ίδιους τους επισκέπτες, όσον αφορά το φύλο, την ηλικία, τη γλώσσα, την πόλη και τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου